Rådgiver konceptet


Vort rådgiverkoncept


FAH har primært fokus på nyere velholdte brugte biler hvor den første store afskrivning er taget, typisk biler fra 3-6 år gamle. 

Med rådgiver konceptet skal FAH ikke tjene penge på bilen. Forretningsmodellen bag FAH bygger på rådgivning og håndtering af de praktiske elementer i forbindelse anskaffelsen af bilen. Disse elementer kan tilvælges efter ønske og behov, så der alene betales for de ydelser man får.

FAH arbejder med en ”åben bog” politik, hvor FAH viser alle elementerne i handlen, så du kan se hvad du betaler for. Det betyder samtidig at du kender vores ”kostpriser”.

FAH er ikke bundet til bestemte udbydere af biler og/eller finansiering, men arbejder for at finde den bedste løsning for dig. Hvis muligt, vil det sandsynligvis være mere fordelagtigt at flexlease end at finansiere på traditionel vis. Men dette bestemmes ud fra den bil du ønsker, budget m.v. Yderligere information om FAH’s Flexleasing er beskrevet sidst i dette dokument.

Med vores rådgiver koncept – hvor vi ofte finder bilen i udlandet eller på auktion – har du ikke mulighed for at prøvekøre og sidde i præcis den bil du påtænker at købe, i modsætning til hos en traditionel bilforhandler. Men til gengæld kan der spares fra Kr. 5.000 til Kr. 50.000 på ejerskabet af bilen, sammenlignet med et traditionelt køb/leasing hos en bilforhandler

Vi starter med at definere dine krav og ønsker til bilen, men ofte vil du allerede have et konkret bilmærke og model i kikkerten. Derefter går processen i gang med at finde konkrete biler.

Normalt vil vi søge efter bilen i Tyskland, hvor er det normalt muligt at finde en bil med præcis de specifikationer som du ønsker. FAH anbefaler at bilen købes hos en autoriseret forhandler ud fra flere årsager, f.eks. har man en god garanti for at det ikke er ”pillet” ved km tæller. Det koster lidt mere end hos en ”baggårdsforhandler”. Hvis du ser efter biler på f.eks. Mobile.de, så skal du finde biler, hvor det er muligt at købe dem uden moms. (Der står 19% mwSt under prisen). FAH skal lægge moms på vores ydelser, men har til gengæld mulighed for at købe bilen uden moms og den besparelse der ligger her. Dvs. at FAH køber bilen uden at skulle betale moms, som gør bilen mellem 16-20 % billigere end hvis man køber den med moms.

Alternativt kan vi se efter bilen på både danske og udenlandske bilauktioner, som kun forhandlere har adgang til. Her kan FAH købe bilen ”Engros”, dvs. til de priser som en bilforhandler giver for bilen med videresalg for øje. Som udgangspunkt får du bilen til vores indkøbspris + transport samt salær til auktionshus og gebyr til FAH. Man skal dog være opmærksom på, at det kan tage længere tid at finde den rette bil alt efter krav/ønsker på en auktion.

Afhængig af hvilken bil vi har fundet, skal vi tage stilling til den optimale finansiering. Du er velkommen til at komme med den ønskede finansiering selv, eller betale FAH for at hjælpe med at finde den mest optimale finansiering. Dette vil blive fremlagt som et oplæg, som grundlag for at du kan tage en beslutning.