Leasing på gule plader

Leasing på gule plader

Der er også fordele ved at lease din næste bil på gule eller papegøje nummerplader.

Det er væsentligt billigere på grund af den lavere registreringsafgift, og bliver du beskattet af fri bil vil dette være lavere end på hvide plader. Hvis bilen ikke er købt ind som en varebil og der følger bagsæder med, vil køretøjet højst sandsynligt kunne komme på hvide plader, hvis du ønsker at bruge den som personbil på et senere tidspunkt.

Leasingforløbet er efter flexleasing-princippet op til 12 måneder ad gangen, hvor der betales en førstegangsydelse og derefter en månedlig leasingydelse.

Det er muligt at starte med at lease bilen på gule nummerplader og senere tilbagefører den til hvide plader.

Efter yderligere 2-3 år på gule plader er bilen nedskrevet yderligere, afgiften er faldet tilsvarende, og du kan vælge at lease bilen videre som personbil på hvide nummerplader.

Er bilen ombygget til gulpladebil med henblik på at den tilbageføres til personbil, vil denne operation ikke påvirke køretøjet iøvrigt.


Rent erhverv (Gule plader): 

al moms kan trækkes fra, både månedlig ydelse og førstegangsydelse


Papegøje plader (Privat anvendelse): 

1/3 af førstegangsydelsen og den månedlige ydelse kan trækkes fra. Hvis bilen har en tilladt totalvægt på højst tre tons, kan du desuden trække moms af driftsudgifterne, fx til benzin, reparationer og færgebilletter fra. Hvis varebilen har en tilladt totalvægt på over tre tons, kan du få fradrag for den del af kørslen, som svarer til den del, som er erhvervsmæssig kørsel.


Rent privat: 

ingen moms kan fratrækkes